Kurs Hakkında Genel Bilgi

  

Kurs Rezervasyonu ve Ücretlendirme ve İade 


Her bir kategorinin kurs ücreti farklı olup rezervasyon için yarısının önceden ödenmesi gerekmektedir. Ödemenin geri kalanı kurs günü elden nakit olarak yapılmaktadır.
    Birden fazla kursa katılmak isteyenler için
 2. kursta %10, 3. kursta %15 ve sonraki kurslarda %20 indirimimiz mevcuttur.
 10 günden daha kısa zaman varken yapılan tüm iptallerde veya haber vermeden kursa katılmama durumunda rezervasyon ücreti iade edilememektedir.Bizim tarafından yapılan iptallerde kurs ücretinin tamamı iade edilecektir.
 Fiyatlarımıza KDV dahil değildir. Ödeme Şekli Ödeme sadece banka hesabına yapılacak havale / EFT yoluyla kabul edilmektedir. Kredi kartı ile ödeme maalesef kabul edilmemektedir. 
   Banka Hesap Bilgileri: 
Herhangi bir karışıklık yaşamamak adına yapacağınız havale / EFT sonrasında e-mail ile haber vermeniz rica olunur(olesiagul1@gmail.com).
    Diğer Hususlar:
 Öğle yemeği ve kullanılan tüm malzemeler bizim tarafından temin edilmektedir. Kurslarımızda yapacağınız tüm ürünleri kurs sonrası beraberinizde evinize götürme imkânı bulunmaktadır.

Royal icing kurabiye kursu(ileri ve başlangıç seviye)


  Kurs ücreti: Kişi başı 200 TL (ozel kursu 250 TL)
  Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 16:00 )
  Katılımcı Sayısı: 4 kişi
  Kurs Hakkında Genel Bilgi:
 Royal icing kurabiye süslemede de farklı bir yere sahip olan, kurabiyelerinizde küçük dokunuşlarla çok farklı etkiler yaratabileceğiniz  çok özel bir malzemedir. Bu kursumuzda butik pastacılık alanında kendini geliştirmek ya da bu alanda profesyonel bir kariyere sahip olmak isteyen kişiler için royal icingli kurabiye süsleme teknik ve prensipleri öğretilmektedir. Royal icingi isterseniz tüm kurabiyenizi kaplamak ve süslemek için, dilerseniz de şeker hamuru kaplı kurabiyelerde süslemelerinizi tamamlamak ve farklılaştırmak için kullanabilirsiniz. Kurs sırasında katılımcılara royal icingin hazırlanması, renklendirilmesi, farklı uygulama alanları, kullanılacak duy setlerinin tanıtılması, krema sıkma teknikleri gibi royal icing kullanımına yönelik tüm temel konular anlatılacaktır. Profesyonel düzeyde pasta süsleyebilmek için kurs sonrası yapılacak çalışmalar oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle, kurs sırasında öğrendiğiniz teknikleri evde kendi kendinize tekrarlayarak başarınızın ve el becerinizin katlanarak artmasını sağlayabilir ve bu alanda kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.
   Kurs İçeriği:
 Kurabiye hamaru  2 tarifi
 Royal icing süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması, hazırlanması 
 Royal icing sıkma torbalarının ve krema duylarının tanıtılması 
 Royal icing sıkma teknikleri için pratik el alıştırmaları 
 Royal icing sıkma teknikleri ile uygulamalar
 Dantel,nakis,brash,ebru,eskitme,dolgu,piping ve daha cok teknikler
 3D kurabiyeler
 Çiçekler


 Royal icing ve vitray teknik pasta kursu


   Kurs ücreti: Kişi başı 200 TL (ozel kursu 250 TL)
   Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 16:00 )
   Katılımcı Sayısı: 4 kişi
   Kurs Hakkında Genel Bilgi:
 Royal icing pasta süsleme teknikleri arasında farklı bir yere sahip olan, pastalarınızda küçük dokunuşlarla çok büyük etkiler yaratabileceğiniz çok özel bir malzemedir. Bu kursumuzda butik pastacılık alanında kendini geliştirmek ya da bu alanda profesyonel bir kariyere sahip olmak isteyen kişiler için temel royal icing teknik ve prensipleri öğretilmektedir. Royal icingi isterseniz tüm pastanızı kaplamak ve süslemek için, dilerseniz de şeker hamuru kaplı pastalarda süslemelerinizi tamamlamak ve farklılaştırmak için kullanabilirsiniz. Kurs sırasında katılımcılara royal icingin hazırlanması, renklendirilmesi, farklı uygulama alanları, kullanılacak duy setlerinin tanıtılması, krema sıkma teknikleri gibi royal icing kullanımına yönelik tüm temel konular anlatılacaktır. Profesyonel düzeyde pasta süsleyebilmek için kurs sonrası yapılacak çalışmalar oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle, kurs sırasında öğrendiğiniz teknikleri evde kendi kendinize tekrarlayarak başarınızın ve el becerinizin katlanarak artmasını sağlayabilir ve bu alanda kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.
   Kurs İçeriği: 
 Royal icing süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması
 Royal icing’in hazırlanması
 Royal icing sıkma torbalarının ve krema duylarının tanıtılması
 Royal icing sıkma teknikleri için pratik el alıştırmaları
 Royal icing sıkma tekniği ile çeşitli çiçekler yapılması
 Brush Embriodery,dantel,ip,nakis,piping tekniği ile pasta üstünün süslenmesi
 Uygulanacak desenin analizi, pastaya aktarımı, işlenmesi
 Üç boyutlu kelebeğin yapımı
 Vitray tekni
 Resim transferi teknikler





 Kremalı Cupcake Kursu

 Kurs ücreti: Kişi başı 250 TL
 Kurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
 Katılımcı sayısı: 4 kişi
 Kremalı cupcake yapım tekniklerinin en ince ayrıntısına kadar öğretileceği, ve bu konuda altyapı kazanmanızı sağlayacak olan kursumuzda dört farklı cupcake kekini pişirmeyi ve de dört farklı krema ve dolguyla bu cupcakeleri süslemeyi öğrenme imkânı yakalayacaksınız. Kremalar, cupcakeler ve dekorlar hazırlandıktan sonra her katılımcı, 4 ayrı çeşitten 3er cupcakeki kendisi dolduracak ve süsleyecektir.
 Kurs Akışı:
 Kremalı cupcake yapımı ve süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması
 4 farklı kremanın hazırlanması
 4 farklı cupkekin hazırlanması ve pişirilmesi
 Cupcake’lerin farklı krema ve tekniklerle süslenmesi






Cupcake Kursu /şeker hamuru /yenebilir kagit

 Kurs ücreti: Kişi başı 200 TL
 Kurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
 Katılımcı sayısı: 4 kişi 
Kurs İçeriği :
 Cupcake hamurunun hazırlanmasında kullanılan malzemelerin tanıtılması
 özel çikolatalı cupcake hamurunun hazırlanması ve pişirilmesi
 Cupcake’lerin çikolata ile doldurulması
 Şeker hamuru ile süslemede kullanılan malzemelerin tanıtılması
Çeşitli dekorasyon malzemeleri kullanarak şeker hamuruyla 2 ve 3 boyutlu süsleme tekniklerinin öğretilmesi
Her bir katılımcı toplam 10 adet cupcake süsleme imkânı bulacaktır. Katılımcıların tüm süsleme tekniklerini öğrenme fırsatı yakalaması amacıyla her bir model özenle seçilmiştir ve farklı teknikler içermektedir. Bu nedenle belirlenmiş modeller dışına kesinlikle çıkılmayacaktır. Kurs süresince desenli merdaneler, baskı malzemeleri, enjektör kalıplar, patchwork cutter’lar, desenli matlar, cımbızlar, silikon kalıplar ve modelleme cetvelleri kullanılacak; gıda boyası kalemi ve toz boya ile uygulamalar yapılacaktır. Kursa katılım herhangi bir deneyim gerektirmemektedir. Amaç kurs boyunca cupcake yapımıyla ilgili tüm detayları sıfırdan başlayarak en ince ayrıntısına kadar katılımcılara aktarmaktır. Butik pastacılık konusunda tecrübeniz ne olursa olsun kendinizi geliştirmek, en son teknikleri öğrenmek ve bizlerle keyifli vakit geçirmek için kurslarımıza katılabilirsiniz.



Kurabiye Kursu

 Kurs ücreti: Kişi başı 200 TL
 Kurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
 Katılımcı sayısı: 4 kişi 
Kurs İçeriği :
 Kurabiye hamurunun hazırlanmasında kullanılan malzemelerin tanıtılması
 Şekillendirme ve süslemeye özel kurabiye hamurunun hazırlanması
 Kurabiye hamurunun kalıplarla şekillendirilip pişirilmesi
 Şeker hamuru ile süslemede kullanılan malzemelerin tanıtılması
 Çeşitli dekorasyon malzemeleri kullanarak şeker hamuruyla 2 ve 3 boyutlu süsleme tekniklerinin öğretilmesi
 Her bir katılımcı toplam 10 adet kurabiye süsleme imkânı bulacaktır. Katılımcıların tüm süsleme tekniklerini öğrenme fırsatı yakalaması amacıyla her bir model özenle seçilmiştir ve birbirinden farklı teknikler içermektedir. Bu nedenle belirlenmiş modeller dışına çıkılmayacaktır. Kurs süresince desenli merdaneler, baskı malzemeleri, enjektör kalıplar, patchwork cutter’lar, desenli matlar, cımbızlar, silikon kalıplar ve modelleme cetvelleri kullanılacak; gıda boyası kalemi ve toz boya ile uygulamalar yapılacaktır. Kursa katılım herhangi bir deneyim gerektirmemektedir. Amaç kurs boyunca kurabiye yapımıyla ilgili tüm detayları sıfırdan başlayarak en ince ayrıntısına kadar katılımcılara aktarmaktır. Butik pastacılık konusunda tecrübeniz ne olursa olsun kendinizi geliştirmek, en son teknikleri öğrenmek ve bizlerle keyifli vakit geçirmek için kurslarımıza katılabilirsiniz.



Kremadan Çiçekler / 3D pasta

 Kurs ücreti: Kişi başı 400 TL 
 Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 17:30) 
 Katılımcı sayısı: 4 kişi 
 Uygulanacak Çiçekler:
 Gül, İngiliz Gülü, Erengül, Anemon, Bahar Çiçeği, Krizantem, Ortanca,Tomurcuk ve Yapraklar Kremadan çiçekler ile pasta süsleme günümüzün en moda dekorasyon tekniklerinden birisidir. Kursta tarifi paylaşılacak özel 'Swiss Mereng Buttercream' ise tüm kremalar içerisinde en lezzetlisi olup Türk damak tadına uygun lezzetiyle tüm kremaları geride bırakmaktadır. Kurs süresince bu lezzetli kremayı hep birlikte yapma, önceden hazırlanmış gerçek bir keki katlandırma ve buttercream ile kaplama deneyimi edinecek ve birbirinden farklı yedi farklı çiçeği uygulama fırsatı bulacaksınız. (Kekler hazır verilecek, kursta pişirilmeyecektir.) Krema sıkmanın temelinde yatan pratik yapma şansını bolca yakalayacak, yapılan yaygın hatalar ve düzeltme yollarını öğreneceksiniz. Elbette kursta öğrenilen tekniklerin sonradan yapılacak pratiklerle pekiştirilmesi çok önemlidir ve kurs sonunda hemen uzmanlaşılması beklenmemelidir. Tüm katılımcılarla özel olarak ilgilenileceğinden ve teknikler birebir paylaşılacağından yapılacak pratiklerle çok kısa sürede ilerleme kaydedileceğini de belirtmek gerekir. Krema ile süsleme yapmak çok daha hızlı, estetik ve lezzetli olduğundan üstelik de istenilen her kek türünün kullanımına izin vermesinden dolayı şeker hamuruna ciddi bir alternatiftir.   Kurs İçeriği :
 Kremadan çiçek yapmaya uygun özel Swiss Mereng Buttercream hazırlanması
 Buttercream’in renklendirilmesi ve sık karşılaşılan problemlerin ve çözüm yollarının aktarılması  Krema sıkmada kullanılan ekipmanların tanıtımı
 Gerçek bir kekin katlandırılması, buttercream talebe bağlı olarak naked kek ya da keskin kenar olarak sıvanması.
 Altı farklı çiçeğin yapılış tekniklerinin aktarılması ve pratik yapılması
 Çiçeklerin taşınması, saklanması, pastaya aktarılması ve pasta üstü aranjman çeşitlerinin aktarılması.  Tasarıma yaprak ve tomurcuklarla son halinin verilmesi
3D pasta yapimi




 Yenebilir kagitta Çiçek Modelleme Kursu 

 Kurs ücreti: Kişi başı 250 TL 
 Kurs süresi: 1gün ( 10:00 – 16:00 ) 
Katılımcı sayısı: 4 kişi 
Modellenecek Çiçekler:
 Leylak, Anemon, Cosmos, Gardenya,  2 Çeşit Tomurcuk, 3 Çeşit Yaprak
Kurs İçeriği :
 Çiçek modellemeye hazırlanması ve renklendirilmesi
 Çiçek modellemede kullanılan ekipmanların tanıtımı
Kursa özel modellenecek çiçeklerin tanıtılması, çiçeklere özel püf noktaların aktarılması
Çiçek tellerinin kesilmesi, çiçek bantlarıyla sarılarak hazırlanması
 Toz boya ile yaprakların renklendirilmesi, gölgelendirilmesi
 Tomurcuk yaprak ve çiçeklerin demet haline getirilmesi
 Her bir katılımcı çiçeklerden birer adet yaprak ve tomurcuklardan en az ikişer adet modelleme imkânı bulacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder