Kurs Rezervasyonu ve Ücretlendirme ve İade
Her bir kategorinin kurs ücreti farklı olup rezervasyon için yarısının önceden ödenmesi
gerekmektedir. Ödemenin geri kalanı kurs günü elden nakit olarak yapılmaktadır.
Birden fazla kursa katılmak isteyenler için
2. kursta %10, 3. kursta %15 ve sonraki
kurslarda %20 indirimimiz mevcuttur.
10 günden daha kısa
zaman varken yapılan tüm iptallerde veya haber vermeden kursa katılmama
durumunda rezervasyon ücreti iade edilememektedir.Bizim tarafından yapılan
iptallerde kurs ücretinin tamamı iade edilecektir.
Fiyatlarımıza KDV dahil değildir.
Ödeme Şekli
Ödeme sadece banka hesabına yapılacak havale / EFT yoluyla kabul edilmektedir.
Kredi kartı ile ödeme maalesef kabul edilmemektedir.
Banka Hesap Bilgileri:
Herhangi bir karışıklık yaşamamak adına yapacağınız havale / EFT sonrasında e-mail
ile haber vermeniz rica olunur(olesiagul1@gmail.com).
Diğer Hususlar:
Öğle yemeği ve kullanılan tüm malzemeler bizim tarafından temin edilmektedir.
Kurslarımızda yapacağınız tüm ürünleri kurs sonrası beraberinizde evinize götürme
imkânı bulunmaktadır.
Royal icing kurabiye kursu(ileri ve başlangıç seviye)
Kurs ücreti: Kişi başı 200 TL (ozel kursu 250 TL)
Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 16:00 )
Katılımcı Sayısı: 4 kişi
Kurs Hakkında Genel Bilgi:
Royal icing kurabiye süslemede de farklı bir yere sahip olan, kurabiyelerinizde küçük
dokunuşlarla çok farklı etkiler yaratabileceğiniz çok özel bir malzemedir. Bu
kursumuzda butik pastacılık alanında kendini geliştirmek ya da bu alanda
profesyonel bir kariyere sahip olmak isteyen kişiler için royal icingli kurabiye
süsleme teknik ve prensipleri öğretilmektedir. Royal icingi isterseniz tüm
kurabiyenizi kaplamak ve süslemek için, dilerseniz de şeker hamuru kaplı
kurabiyelerde süslemelerinizi tamamlamak ve farklılaştırmak için kullanabilirsiniz.
Kurs sırasında katılımcılara royal icingin hazırlanması, renklendirilmesi, farklı
uygulama alanları, kullanılacak duy setlerinin tanıtılması, krema sıkma teknikleri
gibi royal icing kullanımına yönelik tüm temel konular anlatılacaktır.
Profesyonel düzeyde pasta süsleyebilmek için kurs sonrası yapılacak çalışmalar
oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle, kurs sırasında öğrendiğiniz teknikleri evde
kendi kendinize tekrarlayarak başarınızın ve el becerinizin katlanarak artmasını
sağlayabilir ve bu alanda kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.
Kurs İçeriği:
Kurabiye hamaru 2 tarifi
Royal icing süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması, hazırlanması
Royal icing sıkma torbalarının ve krema duylarının tanıtılması
Royal icing sıkma teknikleri için pratik el alıştırmaları
Royal icing sıkma teknikleri ile
uygulamalar
Dantel,nakis,brash,ebru,eskitme,dolgu,piping ve daha cok teknikler
3D kurabiyeler
Çiçekler
3D kurabiyeler
Çiçekler
Royal icing ve vitray teknik pasta kursu
Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 16:00 )
Katılımcı Sayısı: 4 kişi
Kurs Hakkında Genel Bilgi:
Royal icing pasta süsleme teknikleri arasında farklı bir yere sahip olan, pastalarınızda küçük dokunuşlarla çok büyük etkiler yaratabileceğiniz çok özel bir malzemedir. Bu kursumuzda butik pastacılık alanında kendini geliştirmek ya da bu alanda profesyonel bir kariyere sahip olmak isteyen kişiler için temel royal icing teknik ve prensipleri öğretilmektedir. Royal icingi isterseniz tüm pastanızı kaplamak ve süslemek için, dilerseniz de şeker hamuru kaplı pastalarda süslemelerinizi tamamlamak ve farklılaştırmak için kullanabilirsiniz. Kurs sırasında katılımcılara royal icingin hazırlanması, renklendirilmesi, farklı uygulama alanları, kullanılacak duy setlerinin tanıtılması, krema sıkma teknikleri gibi royal icing kullanımına yönelik tüm temel konular anlatılacaktır. Profesyonel düzeyde pasta süsleyebilmek için kurs sonrası yapılacak çalışmalar oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle, kurs sırasında öğrendiğiniz teknikleri evde kendi kendinize tekrarlayarak başarınızın ve el becerinizin katlanarak artmasını sağlayabilir ve bu alanda kendinizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.
Kurs İçeriği:
Royal icing süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması
Royal icing’in hazırlanması
Royal icing sıkma torbalarının ve krema duylarının tanıtılması
Royal icing sıkma teknikleri için pratik el alıştırmaları
Royal icing sıkma tekniği ile çeşitli çiçekler yapılması
Brush Embriodery,dantel,ip,nakis,piping tekniği ile pasta üstünün süslenmesi
Uygulanacak desenin analizi, pastaya aktarımı, işlenmesi
Üç boyutlu kelebeğin yapımı
Vitray tekni
Resim transferi teknikler
Kremalı Cupcake Kursu
Kurs ücreti: Kişi başı 250 TLKurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
Katılımcı sayısı: 4 kişi
Kremalı cupcake yapım tekniklerinin en ince ayrıntısına kadar öğretileceği, ve bu konuda altyapı kazanmanızı sağlayacak olan kursumuzda dört farklı cupcake kekini pişirmeyi ve de dört farklı krema ve dolguyla bu cupcakeleri süslemeyi öğrenme imkânı yakalayacaksınız. Kremalar, cupcakeler ve dekorlar hazırlandıktan sonra her katılımcı, 4 ayrı çeşitten 3er cupcakeki kendisi dolduracak ve süsleyecektir.
Kurs Akışı:
Kremalı cupcake yapımı ve süslemesinde kullanılan malzemelerin tanıtılması
4 farklı kremanın hazırlanması
4 farklı cupkekin hazırlanması ve pişirilmesi
Cupcake’lerin farklı krema ve tekniklerle süslenmesi
Cupcake Kursu /şeker hamuru /yenebilir kagit
Kurs ücreti: Kişi başı 200 TLKurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
Katılımcı sayısı: 4 kişi
Kurs İçeriği :
Cupcake hamurunun hazırlanmasında kullanılan malzemelerin tanıtılması
özel çikolatalı cupcake hamurunun hazırlanması ve pişirilmesi
Cupcake’lerin çikolata ile doldurulması
Şeker hamuru ile süslemede kullanılan malzemelerin tanıtılması
Çeşitli dekorasyon malzemeleri kullanarak şeker hamuruyla 2 ve 3 boyutlu süsleme tekniklerinin öğretilmesi
Her bir katılımcı toplam 10 adet cupcake süsleme imkânı bulacaktır. Katılımcıların tüm süsleme tekniklerini öğrenme fırsatı yakalaması amacıyla her bir model özenle seçilmiştir ve farklı teknikler içermektedir. Bu nedenle belirlenmiş modeller dışına kesinlikle çıkılmayacaktır. Kurs süresince desenli merdaneler, baskı malzemeleri, enjektör kalıplar, patchwork cutter’lar, desenli matlar, cımbızlar, silikon kalıplar ve modelleme cetvelleri kullanılacak; gıda boyası kalemi ve toz boya ile uygulamalar yapılacaktır. Kursa katılım herhangi bir deneyim gerektirmemektedir. Amaç kurs boyunca cupcake yapımıyla ilgili tüm detayları sıfırdan başlayarak en ince ayrıntısına kadar katılımcılara aktarmaktır. Butik pastacılık konusunda tecrübeniz ne olursa olsun kendinizi geliştirmek, en son teknikleri öğrenmek ve bizlerle keyifli vakit geçirmek için kurslarımıza katılabilirsiniz.
Kurabiye Kursu
Kurs ücreti: Kişi başı 200 TLKurs süresi: 1 gün ( 10:00 – 16:00 )
Katılımcı sayısı: 4 kişi
Kurs İçeriği :
Kurabiye hamurunun hazırlanmasında kullanılan malzemelerin tanıtılması
Şekillendirme ve süslemeye özel kurabiye hamurunun hazırlanması
Kurabiye hamurunun kalıplarla şekillendirilip pişirilmesi
Şeker hamuru ile süslemede kullanılan malzemelerin tanıtılması
Çeşitli dekorasyon malzemeleri kullanarak şeker hamuruyla 2 ve 3 boyutlu süsleme tekniklerinin öğretilmesi
Her bir katılımcı toplam 10 adet kurabiye süsleme imkânı bulacaktır. Katılımcıların tüm süsleme tekniklerini öğrenme fırsatı yakalaması amacıyla her bir model özenle seçilmiştir ve birbirinden farklı teknikler içermektedir. Bu nedenle belirlenmiş modeller dışına çıkılmayacaktır. Kurs süresince desenli merdaneler, baskı malzemeleri, enjektör kalıplar, patchwork cutter’lar, desenli matlar, cımbızlar, silikon kalıplar ve modelleme cetvelleri kullanılacak; gıda boyası kalemi ve toz boya ile uygulamalar yapılacaktır. Kursa katılım herhangi bir deneyim gerektirmemektedir. Amaç kurs boyunca kurabiye yapımıyla ilgili tüm detayları sıfırdan başlayarak en ince ayrıntısına kadar katılımcılara aktarmaktır. Butik pastacılık konusunda tecrübeniz ne olursa olsun kendinizi geliştirmek, en son teknikleri öğrenmek ve bizlerle keyifli vakit geçirmek için kurslarımıza katılabilirsiniz.
Kremadan Çiçekler / 3D pasta
Kurs ücreti: Kişi başı 400 TL Kurs süresi: 1 gün ( her gün 10:00 – 17:30)
Katılımcı sayısı: 4 kişi
Uygulanacak Çiçekler:
Gül, İngiliz Gülü, Erengül, Anemon, Bahar Çiçeği, Krizantem, Ortanca,Tomurcuk ve Yapraklar Kremadan çiçekler ile pasta süsleme günümüzün en moda dekorasyon tekniklerinden birisidir. Kursta tarifi paylaşılacak özel 'Swiss Mereng Buttercream' ise tüm kremalar içerisinde en lezzetlisi olup Türk damak tadına uygun lezzetiyle tüm kremaları geride bırakmaktadır. Kurs süresince bu lezzetli kremayı hep birlikte yapma, önceden hazırlanmış gerçek bir keki katlandırma ve buttercream ile kaplama deneyimi edinecek ve birbirinden farklı yedi farklı çiçeği uygulama fırsatı bulacaksınız. (Kekler hazır verilecek, kursta pişirilmeyecektir.) Krema sıkmanın temelinde yatan pratik yapma şansını bolca yakalayacak, yapılan yaygın hatalar ve düzeltme yollarını öğreneceksiniz. Elbette kursta öğrenilen tekniklerin sonradan yapılacak pratiklerle pekiştirilmesi çok önemlidir ve kurs sonunda hemen uzmanlaşılması beklenmemelidir. Tüm katılımcılarla özel olarak ilgilenileceğinden ve teknikler birebir paylaşılacağından yapılacak pratiklerle çok kısa sürede ilerleme kaydedileceğini de belirtmek gerekir. Krema ile süsleme yapmak çok daha hızlı, estetik ve lezzetli olduğundan üstelik de istenilen her kek türünün kullanımına izin vermesinden dolayı şeker hamuruna ciddi bir alternatiftir. Kurs İçeriği :
Kremadan çiçek yapmaya uygun özel Swiss Mereng Buttercream hazırlanması
Buttercream’in renklendirilmesi ve sık karşılaşılan problemlerin ve çözüm yollarının aktarılması Krema sıkmada kullanılan ekipmanların tanıtımı
Gerçek bir kekin katlandırılması, buttercream talebe bağlı olarak naked kek ya da keskin kenar olarak sıvanması.
Altı farklı çiçeğin yapılış tekniklerinin aktarılması ve pratik yapılması
Çiçeklerin taşınması, saklanması, pastaya aktarılması ve pasta üstü aranjman çeşitlerinin aktarılması. Tasarıma yaprak ve tomurcuklarla son halinin verilmesi
3D pasta yapimi
Yenebilir kagitta Çiçek Modelleme Kursu
Kurs ücreti: Kişi başı 250 TL Kurs süresi: 1gün ( 10:00 – 16:00 )
Katılımcı sayısı: 4 kişi
Modellenecek Çiçekler:
Leylak, Anemon, Cosmos, Gardenya, 2 Çeşit Tomurcuk, 3 Çeşit Yaprak
Kurs İçeriği :
Çiçek modellemeye hazırlanması ve renklendirilmesi
Çiçek modellemede kullanılan ekipmanların tanıtımı
Kursa özel modellenecek çiçeklerin tanıtılması, çiçeklere özel püf noktaların aktarılması
Çiçek tellerinin kesilmesi, çiçek bantlarıyla sarılarak hazırlanması
Toz boya ile yaprakların renklendirilmesi, gölgelendirilmesi
Tomurcuk yaprak ve çiçeklerin demet haline getirilmesi
Her bir katılımcı çiçeklerden birer adet yaprak ve tomurcuklardan en az ikişer adet modelleme imkânı bulacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder